Meie uuringutest

Indevex on rohkem kui 15 aastat investeerinud alus- ja kliinilistesse uuringutesse, et meditsiinilisest toitumisteraapiast arendada kliinilist ravimeetodit ning võidelda metaboolse sündroomi ja selle tagajärgedega, nagu diabeet ja rasvumine. Makrotoitainete eelkoormuse meetod põhineb viimistletud ja standarditud toitainete kooslusel, mis lubab katseid korrata nagu konventsionaalsete ravimite puhulgi, kuid samas koosneb see täies ulatuses looduslikult tasakaalustatud parima kvaliteediga toitainetest. Makrotoitainete eelkoormuse meetodi töötas 1990. aastatel välja üks Kanada arst, mis kujutab endast ranget dieett kognitiivsete häiretega lastele. Selle alusel töötas Indevex välja raviprogrammi ja toote koos Lundi ning Sydney (Austraalia) ülikoolidega, dokumenteeris ja patentis toote (toitainete glükeemiline kontroll, TGK) toime metaboolsele sündroomile. Looduslike toitainete kombinatsioon tootes on hoolikalt kindlaks tehtud, mis lubab lisada tähtsaid toitaineid ja täiskollektsiooni valkudest, struktureeritud rasvhapetest ning süsivesikkompleksidest – kõik põhineb looduslikel toormaterjalidel. Maailma Terviseorganisatsiooni andmetele (WHO) toetudes on soovitatav päevane kogus aminohappeid kättesaadav vaid kolme koguse tarbimisega iga päev. Need tooted sisaldavad ka süsivesikuid ja kiudaineid, mis kindlustavad väikese glükeemilise koormuse, mis omakorda viib väikese ning stabiilse veresuhkrusisalduse saavutamisele koos küllastustundega. Kõik toorained on looduslikud, nagu herned ja munad koos oomega-3- ja oomega-6-rasvhapete optimeeritud tasakaaluga, vadak, kibuvitsamarjad, õunad ning suhkrupeedi kiudaineid. Iga samm retsepti väljatöötamisel järgib rangeimaid tootmisstandardeid, toormaterjale töödeldakse ainult mehaaniliselt ning need ei sisalda GMO-sid ega kemikaale. Alusretsept koostatakse Rootsis range kontrolli all. Rohkem kui 15 aastat uuringuid ja lõpptarbijate kogemusi on juhtinud meid punkti, kus mõju dokumenteeritakse kontrollitud kliiniliste uuringutega, nii-öelda tõenduspõhise meditsiini abil. 2012. aastast alates on ettevõte läbi viinud uuringud juhtuvates ülikoolides, kus põhifookuses on olnud toodete kliiniline hindamine eesmärgiga ravida diabeeti ja teisi metaboolse sündroomi toimeid.

Indevex on alates 2001. korraldanud umbes kakskümmend vaatlust ja prooviuuringut, mis näitasid suurt mõju veresuhkrusisaldusele, HbA1c-le ja insuliinile, triglütseriididele, kolesteroolile, süstoolsele ja diastoolsele vererõhule, kehakaalule, kehamassiindeksile ning vööümbermõõdule.

Uuringud, mis on tehtud ettevõtte toodete glükeemilise indeksi (GI) kohta, näitavad, et neil on väike GI väärtus (< 55). Väikese GI väärtusega toidu söömine vähendab 2. tüübi diabeedi riski ja võib diabeedihaigetel vähendada ka vajadust ravimite järele.

Indevex on avaldanud kaks uuringut ja varsti kinnitatakse avaldamiseks ka kolmas uuring.
Esimene uuring on enne-pärast uuring 2. tüübi diabeediga patisentidel. Osalejad tarbisid ettevõtte tooteid ja saavutasid postprandiaalse veresuhkru reaktsioonis hea tulemuse. Seda uuringut on võimalik täispikkuses alla laadida siit.

Teine uuring on randomiseeritud platseebokontrollitud uuring gestatsioonidiabeediga (GDM) naistel, kes kasutasid pärast diagnoosi saamist ettevõtte tooteid. Saavutati häid tulemusi, sealhulgas plasma paastuglükoosi ja postprandiaalse veresuhkru reaktsioonides. Seda uuringut on võimalik täispikkuses alla laadida siit.

Kolmas uuring, mida ei ole veel avaldatud, on randomiseeritud platseebokontrollitud uuring gestatsioonidiabeediga (GDM) naistel. See uuring näitab häid tulemusi tähtsate kliiniliste tegurite osas. Seda uuringut on tutvustatud ESPEN-ile (European Society of Clinical Nutrition and Metabolism) Kopenhaagenis 2016. aastal. Väljavõtteid on võimalik alla laadida siit.

Ettevõte on tegelenud ka GDM-i kohta olemasoleva teadusteabe ülevaate väljaarendamisega. Seda ülevaadet on võimalik alla laadida siit. Seda uuendatakse pidevalt, kui ilmneb uusi tõendeid.

Uuringu kaasosalised

Indevex on viinud aastate jooksul läbi arvukalt uurimisprojekte nii riigisiseselt kui ka rahvusvaheliselt, et teha kindlaks ettevõtte patenditud toidu koostise (NGC™) efektiivsust ja kindlate makrotoitainete koostist ning ka meetodeid, kuidas neid parimal viisil erinevalt kasutada.

Preload® viitab kindlale annusele NGC™-toitainetele toodete koostises, mida kasutatakse ennekõike makrotoitainelistes toitudes, mis aitab hoida veresuhkrusisaldust tasakaalus.

Siit leiate meie partnerid, kellega kontrollisime NGC™ ja Preload®-i metoodikat mõnedel erinevatel rakendustel.
Kokkuvõtte Indevexi korraldatud uuringute kohta leiate siit.

  • Lunds University, SE
  • Peking Union Medical College Hospital, CN
  • Peking University People’s Hospital, CN
  • Tartu Ülikooli Kliinikum, EE
  • Xingqiao 3rd Military Hospital, Chongqing, CN
  • Leatherhead Food Research, UK
  • Sydney University, AUS